Észak-Magyarország a szállások tükrében

Szállások Észak-Magyarországon

Magánszállás, apartman, panzió, hotel

Falusi Turizmus Centrum szállások

Szoba, apartman, házrész (lakrész), vendégház, turistaszállásBörzsöny és a (Dunakanyar) az egyik legkedveltebb Budapest környéki kirándulóhely, ahová érdemes néhány napra is útrakelni.

Nógrád megye turizmusa elsősorban Hollókő falu hagyományaira, Szécsény kulturális, történelmi értékeire, a térség további kulturális és természeti értékeire épít. Hollókő 1987 óta kulturális és természeti világörökség. Az Ófalu (nem skanzen!) házainak jelentős részében ma is laknak – akik itt élnek, kultúrát hordoznak, lakói a palócok. Különleges nyelvjárásuk mellet őrzik, ápolják hagyományaikat, színes, gazdagon díszített népviseletüket.

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet az asztmatikus betegségek gyógyítására alkalmas. Az Európa-díjas, világörökség „várományos” Ipolytarnóc területén geológiai unikumok találhatók, így a térségben elsősorban az öko és az aktív turizmus szerepe kiemelkedő. A térség kulturális értékét Szécsény képviseli. Az aprófalvas, hagyománnyal teli települések, a várak és vármaradványok a falusi turizmus alapjait teremtették meg.

A Gyöngyös-Mátra térsége látnivalóit a Mátra (hazánk legmagasabb hegye) jelenti. A mátraderecskei mofetta az egyetlen hely az országban, ahol szén-dioxiddal gyógyítanak.

A Mátra ezen kívül a téli sportok (Kékestető, Mátraszentistván), az ökoturizmus és az extrém sportokat kedvelők (Pipis hegy, Sástó) számára is kiváló feltételeket kínál. Kiemelkedő helyszín, Magyarország legnagyobb kiterjedésű történelmi borvidéke a Mátraaljai borvidék.

Eger és térsége a hazánk egyik fő kulturális központja. A térség termálvizeinek gyógyító hatása régóta ismert, az erre alapozott fürdőkultúra több száz éves hagyományokra épül. A XX. századi szénhidrogén-kutatások nyomán újabb gyógyhatású termálvízkészleteket tártak fel. A régió legismertebb lovasturisztikai bázisa a szilvásváradi Állami Lipicai Ménes gazdaság. Az ökoturizmus és aktív turizmus számára a Bükk hegység kínál kedvező feltételeket. Az Egri és a Bükkaljai borvidék révén a terület bor és gasztronómiai turizmusa híres.

Az Aggteleki Nemzeti Park elsősorban a cseppkőbarlanghoz kötődik. Ennek egy 5,6 km-es szakasza Szlovákia területén fekszik és Domica néven ismert.

Tokaj-Zemplén térségének húzóágazata a borászati és turisztikai szektor.
A Zempléni hegység várai (Füzér, Sárospatak, Regéc, Boldogkő, stb.) természeti adottságai révén hazánk egyik kiemelkedő kirándulóhelye, valamint számos kulturális emlék található a térségben (Vizsoly, Széphalom, Sárospatak).

Falusi turizmus szállások Észak-Magyarországon, tájegységek szerint


 • Börzsöny, Cserhát * Budapest, Balassagyarmat környéke


 • Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet, Cserhát, Karancs, Medves * Hollókő, Szirák környéke


 • Cserhát, Mátra, Mátra-alja, Mátra-hát * Pásztó, Gyöngyös, Pétervására környéke


 • Mátra, Bükk * Eger környéke


 • Heves-Borsodi Dombság, Upponyi-hg., Bükk * Eger, Szilvásvárad környéke


 • Aggteleki-karszt, Rudabányai-hg., Cserehát * Aggtelek, Rudabánya környéke


 • Hernád-völgy, Zempléni-hg., Bodrogköz * Szerencs, Sárospatak, Tokaj vidéke • "Miért menjek oda?

  Látnivalók, érdekességek, programok

  Kiemelt Falusi Turizmus Centrum ajánlat

  Az online foglalható szállást közvetlenül a Szállásadó igazolja vissza!  Googlekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

  Googlekeresés a világhálón


  Szállásadóknak

  A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!